Tarta cu dovlecei

INGREDIENTE

  • aluat foietaj sau de tarta
  • 4 lingurite de mustar picant (cu arome gen trufa, miere etc e si mai interesant!)
  • 250 g de ricotta sau branza proaspata
  • 1 - 2 dovlecei
  • sare
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 1 varf de frunze de cimbru
  • optional: cateva migdale si alune sau nuci strivite grosier

Spalati dovlecelul si taiati-l felii foarte fine, presarati cu sare si puneti-l la scurs intr-o strecuratoare.

Puneti branza intr-un castron si amestecati bine cu mustarul.

Etalati aluatul intr-o forma de tarta si intepati-l pste tot cu o furculita, apoi intindeti pasta de branza/mustar. Pe deasupre puneti rondelele de dovlecel si presarati parmezanul ras; optional, pe deasupra puteti adauga cateva migdale si alune sau nuci strivite grosier.

Pofta buna!

ateliere fara frontiere