Shakshuka cu bob proaspat de gradina

O delicioasa reteta turceasca cu bob de gradina, dar si algeriana, tunisiana!

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi tait fin
  • 3 cepe taiate fin
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute sau 1 lingurita de praf de chili sau boia iute
  • 1 varf de sare si piper
  • 1 lingurita de chimen (pudra sau seminte)
  • 1 lingurita carvi
  • 1 lingurita de curcuma
  • 1 varf de scortisoara
  • 200g de sos rosii (sau 1 kg de rosii foarte coapte)
  • 500g de bob decojit proaspat 
  • 4 oua proaspete
  • putin patrunjel tait fin
  • 16 masline negre fara samburi

Caliti usturoiul si ceapa un 3 linguri de ulei de masline, adaugati ardeiul gras si iute, lasati la foc mic 5 minute. Adaugati condimentele (chimen, sare, scortisoara etc) si lasati inca 2 minute la foc mic.

Adaugati sucul de rosii , bobul si lasati la foc mediu pana se evapora zeama , adaugati ouale in sosul fierbinte si lasati pe foc pana se intareste bine albusul. Pe deasupra presarati maslinele, piperul, patrunjelul.

Delicioasa cu o lipie proaspata! Pofta buna!