Vinete façon Yotam Ottolenghi

INGREDIENTE (pentru 4 persoane in aperitiv)

  • 2 vinete
  • 80ml ulei de masline
  • 1.5 lingurite de cimbru (proaspat sau uscat)
  • sare / piper
  • 1 rodie
  • 1 lingurita de zaatar (amestec de sumac, cimbru si seminte de susan); daca nu aveti sumac, inlocuiti cu paprika
  • 4 linguri de lapte fermentat sau 4 linguri de lapte + 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 iaurt grec
  • 1 lingura de ulei de msline
  • 1 catel de usturoi

Incalziti cuptorul la 180°C, spalati vinetele taiati-le in 2 pe lungime pastrand codita. Crestati vinetele Doenjang. 

Puneti-le la cuptor dupa ce le-ati uns cu ulei de masline, presarat cu cimbru si sare, 40 de minute

Pregatiti sosul, amestecand laptele fermentat (sau lapte+zeama de lamaie), usturoiul presat, uleiul de masline, sare, yaurt pana obtineti un sos onctuos, omogen.

Peste vinetele coapte, puneti sosul, presarati zaatar, sau cimbru/paprika, seminte susan si boabe de rodie pe deasupra.

Pofta buna! A se degusta si cu ochii!