Vinete - Zaalouk marocan

 

INGREDIENTE (4 persoane):

  • 3 vinete
  • 1 rosie
  • 200ml ulei vegetal (rapita, floarea soarelui etc)
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingurita de boia 
  • 1 lingurita de praf de chimen
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingura plina de patrunjel+coriandru taiat fin
  • 1/2 lamaie

Spalati binetele bine si curatati coaja 1 banda da una nu, ca in fotografie, taiati-le rondele.

Incingeti uleiul vegeal intr-o tigaie si prajiti bine vinetele fara sa se arda, apoi puneti la scurs. 

Scoati coaja de la rosie si taiati-o in buburi mici, taiati fin usturoiul.

Intr-o tigaie puneti vinetele scurse, rosia, usturoiul, boia, chimen, sare, piper, patrunjel, coriandru si uleiul de masline timp de 10 minute la foc mic. adaugati zeama de la 1/2 lamaie si mai lasati 5 minute la foc mic.

Pofta buna!

PS Zaalouk se manaca cald sau rece, daca va mai ramane sa ne spuneti si nou cum e rece!