Vinete Doenjang coreene

INGREDIENTE:

  • 4 vinete medii sau 3 mari
  • ulei de masline
  • 3 fire de ceapa verde
  • seminte de susan alb
  • orez alb la abur
  • 125 g de doenjang (pasta de soja coreeana disponibila in raioanele de mancare asiatica din supermarket) sau miso rosu (din magazinele bio, naturiste)
  • 50g miere
  • 2 linguri de sos de soja (tip Kikkoman, Tamari)
  • 5 catei usturoi, taiati fin

Puneti doenjang/miso rosu/pasta soia cu mierea, sosul de soia, 2 linguri ulei si usturoiul intr-un castron si amestecati bine.

Incalziti cuptorul la 200°C, taiati vinetele in 2 pe lungime si pe urma crestati-le ca in imagine. Ungeti-le cu ulei pe ambele parti, puneti-le la cuptor si pe o fata si pe cealalta cam 20-30 minute in total, asa incat sa fie coapte si moi.

Puneti sosul doenjang pe fata crestata si lasati 3-4 minute la cuptor la foc mic sa se caramelizeze usor (atentie sa nu le ardeti!) Pastrati 1/4 din sos pentru decor.

Scoateti din cuptor, pe deasupra presarati ceapa verde taiata fin si seminte de susan si degustati cu orez fiert la abur(puteti decora cu restul de sos doenjang).

Pofta buna!