Cheesecake cu ridichi

INGREDIENTE

  • 150 g de branza tip Saint Moret sau Philadelphia
  • 50ml de smantana
  • 60 g de biscuiti de aperitiv sarati (tip TUC etc)
  • 1 lingura de ghimbir pudra sau proaspat ras
  • 1 varf de ardei iute pudra (boia, piment d'Espelette, Cayenne)
  • 30 g de unt sarat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 foiae sau 1 plic de gelatina
  • 2 lingurite de patrunjel taiat fin
  • 2 lingurite de ceapa verde sau chives taiate fin
  • 5 ridichi rosii (3 pentru cake+2 pentru decor)

Puneti foaia de gelatina la inmuiat intr-un bol cu apa rece. Spalati 3 ridichi si taiati-le in cuburi mici. Taiati fin ceapa verde si patrunjelul.

Mixati biscuitii sarati pana se fac pudra, amestecati cu ghimbir si ardei iute. Topiti untul + ulei de masline si amestecati cu baza de biscuiti.

Intr-o forma de cheese cake sau 2 forme mai mici individuale, puneti pe fund hartie de copt, puneti baza de biscuiti, tasati bine cu dosul unei linguri si puneti la rece.

Mixati branza intr-un castron inalt. Topiti smantana si puneti foaiat de gelatina fara apa, amestecati bine si pe urma mixati cu branza, adaugati ridichile, ceapa verde si patrunjelul.

Punet acest amestec peste formele cu baza de biscuiti si puneti la congelator 1 ora ca sa se intareasca bine. 

Cand serviti, taiati cele 2 ridichi ramase in lamele fine si decorati cheesecake-ul cu ele. O frumusete de prospetime! Puteti asocia cu o salata  verde si un pahar de rosé rece.

Pofta buna!

 

Pentru francofoni, mai multe retete delicioase aici www.papillesetpupilles.fr noua ne plac cele din categoria "Epateaz-o pe soacra ta!" :)