Morcovi noi glazurati

INGREDIENTE PENTRU 2 PERSOANE

  • 5-10 morcovi mici
  • 30 g unt
  • 1 lingura de zahar
  • 1 varf de sare

Spalati morcovii (se pot curata sau nu de coaja), dar nu taiati de tot frunzulitele si aranjati-i unul langa altul intr-o tigaie.

Puneti untul, sarea si zaharul si puneti apa doar cat sa fie morcovii acoperiti; acoperiti cu un disc de hartie de copt, in care ati facut cateva gauri si umeziti cu puna apa (este important ca zaharul si morcovii sa nu se coloreze).

Puneti la fiert la foc potrivit 25 de minute, scoateti hartia pe urma si lasati sa se evapore apa la foc mic, rotind din cand in cand tigaia ca glazura sa ramana repartizata uniform.

Serviti cu putin patrunjel parfumat taiat fin si presarat pe deasupra ca atare sau ca acompaniament pentru o friptura.

Pofta buna!