Kefta oriental cu ridichi "remoulade"

INGREDIENTE (pentru 4 persoane):

  • 500 g carne (de vitelde preferinta) tocata
  • 8 frunze de menta proaspata + cateva pentru decor
  • 3 ridichi 
  • 1 pahar iaurt grecesc
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • ½ lingurita de chimen
  • ½ lamaie (coaja rasa+ suc)
  • 1 lingurita de mustar
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Pentru remoulade: rezervati 1 lingura de iaurt pentru chiftele si amestecati restul paharului de iaurt cu mustarul, zeama de lamaie, 1 lingura de ulei de masline, sare si piper. Spalati ridichile si taiatile in rondele foarte fine. Amestecati cu sosul.

Pentru chiftele: puneti carnea tocata intr-un castron mare si adaugati oul, ceapa si frunzele de menta taiate fin, chimenul, iaurtul ramas, coaja rasa de lamaie, sare si piper. Amestecati bine si formati bilute pe care le prajiti la tigaie cu cele 2 lingui de ulei pe toate partile, timp de 10 minute

Decorati cu frunzele de menta!

Pofta buna!