Cake cu ierburi de sezon

INGREDIENTE

  • 10g unt
  • 2 linguri de seminte de susan (sau mai elaborat seminte de in, de dovleac etc)
  • 150g de faina
  • 1 lingura de praf de copt
  • 3 oua
  • 60ml (1/4 de ceasca) de ulei de masline
  • 150g de iaurt
  • un praf de sare, unul de piper
  • 200g de branza telemea/ de capra/ feta
  • 1 buchet mare de ierburi de sezon: patrunjel, busuioc, menta, ceapa /usturoi verde, leurda etc

Incalziti cuptorul la 175°C; ungeti cu unt o forma de cake si presarati 1/2 din semntele de susan.

Intr-un castron mare amestecati faina cu praful de copt. Separat amestecati ouale+ulei+iaurt+sare+piper + branza taiata cuburi mici+ ierburile tocate marunt.

Amestecati cu faina incet, puneti in forma si presarati pe deasupra restul semintelor de susan.

Puneti la cuptor 40 de minute pana se coace bine in interior si se rumeneste putin deasupra.

Degustati rece sau caldut: pofta buna!

Pentru anglofoni, mai multe retete interesante aici chocolateandzucchini.com

ateliere fara frontiere