Placinta de Paste cu verdeata de sezon - frunze de mustar

Ingrediente:

  • pasta: 200g faina + 1 varf de sare + 125 g unt taiat in cuburi mici + 1 ou + apa (aprox 5 linguri)
  • umplutura: 2 linguri ulei masline+ 300 g frunze de mustar sau verdeata de sezon (spanac, kale, claytone de cuba, etc) taiate fin +100g branza proaspata de capra de preferinta + 1 lingura de sare +1 varf mustar + 1 praf de nucsoara + 4 oua + 1 lingura de lapte

 

Pregatiti coca si lasati putin la rece, pe urma o intandeti in doua foi rotunde si puneti prima parte pe o tava de copt, intepati cu o furculita.

 

 

 

Caliti in tigaie verdeata taiata fin cu ulei si sare, lasati sa se raceasca si amestecati  cu branza si condimentele (sare, piper, nucsoara).

Puneti garnitura peste prima coca, faceti 4 cuiburi si puneti ouale.

Puneti a doua foaie pe deasupra si cu resturile confectionati frunze sau flori pentru a decora placinta.

Pe deasupra ungeti cu lapte.

 

 

Puneti la cuptor 35-40 de minute pana se rumeneste.

 

 

 

 

 

 

Pofta buna si sarbatori pascale senine!

 

 

 

ateliere fara frontiere