Salata de sfecla coapta

INGREDIENTE:

  • 5-600 grame de sfecla
  • 1 catel usturoi
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 3/4 ligurita de sare
  • 6 linguri de otet balsamic
  • 1 ceapa rosie cateva fire de marar
  • optional : 3 linguri de alune de padure coapte si strivite

Spalati bine sfecla si puneti-o la cuptor la foc mic timp de o ora cu usturoiul necuratat, 2 linguri de ulei de masline si sare, acoperita cu o folie de aluminiu.

Puneti intr-un castron usturoiul fara coaja si sfecla curatata de coaja si taiata in cuburi mici. Daca sfecla e proaspata si are frunze, spalati bien frunzele si taiati-le subtire, daca nu folositi frunze de salata laptuca. Amestecati cu restul si cu ceapa rosie taiata fin, mararul, alunele de padure, sare si otet.

ateliere fara frontiere