Bissara

Bissara este o reteta traditionala magrebina (marocana, algeriana, tunisiana, egipteana) cu bob uscat.

INGREDIENTE

  • 250g de bob de gradina uscat si decorticat
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de paprika / boia dulce
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de chimion macinat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1.5 litru de apa
  • optional - un praf de ghimbir macinat
  • optional - un ardei iute

Se fierbe bobul cu usturoiul in apa, cand da in clocot si se indeparteaza toata spuma care urca la suprafata.

Se lasa sa fiarba la foc mic cu capac pana cand bobul devine  fondant. Se mixeaza pana devine onctuos si se pune din nou la foc mic pentru a amesteca condimentele si uleiul de masline.

Se manaca fierbinte, cu paine, adaugand pe deasupra castronului putin ulei de masline, paprika/boia si/sau chimion macinat.

Pofta buna!

 

ateliere fara frontiere