Supa taraneasca cu napi

INGREDIENTE (pentru 8 persoane, sau 4 persoane infometate:)

  • 6 morcovi
  • 4 napi
  • 3 praz
  • 4 cartofi
  • 1 tija de telina (sau un buchet de frunze uscate de telina, sau o radacina mica de telina)
  • 3 rosii sau rosii in suc de rosii
  • 100g de cuburi de bacon
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 tija de cimbru
  • patrunjel
  • 1 cub de concentrat de legume

Taiati legumele in cuburi mici. Intr-o oala de fonta caliti bacon+morcovi+praz in ulei, lasati 5 minute pe foc pe urma adaugati si restul legumelor, cubul de concentrat, 1.5 litri de apa.

Lasati la fiert la foc mic 1 ora. Puteti decora inainte de a servi cu patrunjel proaspat, boia dulce sau picanta, dupa gust.

 

ateliere fara frontiere