Soufflé de ridiche neagra cu parmezan

INGREDIENTE

  • 800 g de ridiche neagra (lunga sau rotunda)
  • 3 cartofi (se poate si fara pentru o reteta mai lejera)
  • 100g parmezan
  • 2 oua
  • 25 cl lapte
  • 50g unt
  • 50g faina + 1 lg faine de malai sau maizena
  • 1 cub supa legume
  • piper (alb de preferinta) , sare

Fierbeti 10 minute 1.5l apa cu cubul de legume, taiati ridichea neagra fara coaja si cartofii in cuburi mici, lasati sa fiarba bine (ridichea trebuie sa fie foarte moale).

Strecurati apa si mixati totul. Topiti untul intr-o cratita, adaugati faina, apoi laptele, sare, piper ca la sosul bechamel. Luati de pe foc si adaugati galbenusul, parmezanul ras si ridichile mixate cu cartofii. Bateti albusul spuma si incorporati-l delicat in compozitia de mai sus.

Puneti 20 min la cuptor (200°C).

Decorati cu o frunza de patrunjel sau coriandru. Pofta buna!

ateliere fara frontiere