Frittata cu mazare

Frittata suna pompos si sofisticat, dar e foarte simplusi rapid de realizat pentru serile grabite, cand ne intoarcem tarziu de la servici dar vrem sa-i facem pe copii sa manace ceva cald si verde! De fapt frittata este un fel de ompleta traditionala din Italia adesea cu legume si/sau carne.

INGREDIENTE (4 persoane)

  • 6 oua
  • 200g de boabe de mazare
  • 100g de branza feta sau telemea
  • 50 g de rucola sau 1 buchet de verdeata (patrunjel, coriandru etc)
  • 1 ceapa (de perferat echalotte)
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Fierbeti mazarea 8 -10 minute in apa clocotita sarata, taiati ceapa si usturoiul fin, rucola/verdeata mai grosier, branza in cuburi mici. Bateti ouale in omleta cu sare si piper, adaugati branza si mazarea bine scursa de apa.

Intr-o tigaie caliti ceapa+usturoi pana devine translucida, adaugati verdeata si omleta.

Puneti capac si lasati la foc mic 10-15 minute, pe urma intoarceti - folositi tehnica tortilla de patatas pentru cei care urmaresc recomandarile noastre de retete:)

Daca aveti exercitiu si indemanare, intoarceti frittata de mai multe ori ca sa se rumeneasca si sa se inchege si in interior!

Pofta buna!

ateliere fara frontiere