Cake cu dovleac

Da, si placinta traditionala cu dovleac e minunata, dar parca petrecerea de Halloween cere ceva mai festiv:) Iata o alternativa de degustat cu ceai si povesti infricosatoare (optional)

INGREDIENTE

  • 1 ceasca de unt incalzit la temperatura camerei
  • 2 cesti +1/4 de faina
  • 2 lingurite de praf de copt  (1 plic)
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 lingurita de ienibahar macinat
  • 3/4 lingurita de nucsoara
  • 3/4 lingurita de ghimbir macinat
  • 1/4 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1+1/4 ceasca de dovleac fiert
  • 3/4 ceasca de lapte batut
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 1+1/4 ceasca zahar
  • 3 oua

Incalziti cuptorul la 180°C, ungeti tava de cake cu unt si presarati putina faina.

Mixati faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si mirodeniile. Separat  amestecati dovleacul fiert si strivit cu furculita, laptele batut si vanilia.

In alt castron amestecati untul moale cu zaharul si apoi adaugati ouale unul cate unul. Adaugati pe urma alternativ amestecul de faina si cel cu dovleac putin cate putin.

Puneti la cuptor timp de 45-50 de minute.

ateliere fara frontiere