Risotto cu praz si cimbru

INGREDIENTE

  • 250g praz
  • 1 ceapa sau échalotte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400g orez de risotto (Carnaroli, Arborio etc)
  • 2 litri de apa+ concentrat legume
  • 50 ml vin alb sec
  • 100g de parmezan
  • 1 lingurita de cimbru proaspat

Taiati prazul in rondele/ lamele si tocati ceapa marunt.

Incalziti concentratul de legume (1 cub+2 litri apa) la foc mic.

Puneti uleiul intr-o oala, caliti prazul si ceapa, pe urma orezul si lasati 5 minute. Adaugati vinul alb, lasati la foc mic pana nu mai ramane lichid si adaugati cate un polonic de concentrat de legume la fiecare 2-3 minute pana se absoarbe tot lichidul.

La sfarsit adaugati parmezanul si cimbrul.

Pofta buna!

ateliere fara frontiere