Curry de dovleac cu ou

INGREDIENTE

  • 1 dovleac potrivit
  • 4 oua
  • 4 tomate
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucata de ghimbir proaspat
  • 2 lingurite de curcuma
  • 1 lingurita de seminte de fenicul si una de chimen
  • 1 lingurita de seminte de mustar
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingura de curry
  • 1lingura de coriandru taiat fin
  • 800 ml de apa
  • 2 linguri de ulei vegetal

Taiati dovleacul in 2, scoateti semintele si coaja , taiati-l in felii, pe urma in cuburi .

Taiati tomatele in 2 si radeti-le, aruncati coaja dar pastrati sucul si pulpa. Tocati fin ceapa, ghimbirul, usturoiul si amestecati cu semintele de fenicul, chimen si cu curcuma.

Intr-o cratita mare incalziti uleiul , puneti curry si pe urma celelalte condimente+ ceapa si susturoi, ghimbir, tomate. Amestecati bine si pe urma adaugati si dovleacul taiat cuburi si apa.

Fierbeti 15 -20 minute cu capac.

Pentru oua, le fierbem in apa cu putin otet fara coaja si scoatetile cu grija.

Puneti curry de dovleac in castroane si pe deasupra oul si coriandrul taiat fin.

pofta buna!

ateliere fara frontiere