Boeuf-carottes à la fraçaise

INGREDIENTE (pentru 6 persoane)

  • 50 g de cubulete de bacon afumat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 5- 10morcovi taiati rondele
  • 5 fire de baby praz
  • 1 catel usturoi
  • 1 buchet de cimbru
  • 1 varf de nucsoara rasa
  • 0.5 kg de carne de vita pentru rasol
  • 2 linguri de Cognac
  • sare, piper 

Caliti intr-o oala din fonta morcovii si prazul taiate rondele in 2 linguri de ulei de masline timp de 2-3 minute la foc iute, apoi adaugati si usturoiul taiat fin si lasati inca 2 minute. rezervati pe o farfurie.

Adaugati in aceeasi oala celelalte 2 linguri de masline, rumeniti carnea taiata cuburi si cubuletele de bacon timp de 5-6 minute. adaugati sare, piper, Cognac, aromate, condimente si pe urma si morcovii cu prazul.

Puneti la cuptor cu capac timp de 2 ore (morcovii trebuie sa fie caramelizati).

Bon appetit!

ateliere fara frontiere