Supa crema de morcov, mere, lapte de cocos si mirodenii

Ingrediente pentru 4-8 persoane (depinde de apetit:)

  • 7-8 morcovi
  • 2 mere
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de curcuma si 1 de chimen
  • 1 cub legume
  • 200 ml lapte de cocos
  • cimbru proaspat
  • sare/piper
  • 4 lingurite de nuci pecan strivite

Curatati morcovii, merele, ceapa si usturoiul de coaja. Taiati merele in cuburi, morcovii rondele, ceapa si usturoiul fin. 

Varsati 2 linguri de ulei de masline intr-o oala, caliti merele si ceapa; dupa 5 minute adaugati usturoiul, cimbrul, curcuma si chimenul si lasati la foc mic inca 3 minute.

Adaugati morcovii, cubul de legume diluat intr-un litru de apa, cimbrul si fierbeti, pe urma lasti focul mic, 30 minute. Mixati totul (scoateti cimbrul daca sunt fire proaspetecu tija), puneti laptele de cocos si sare/piper.

Pe deasupra puteti pune cateva frunze de cimbru proaspta sau uscat si presarati nucile pecan + o lacrima de ulei de masline pentru aspect!

Posta buna!

Pentru vorbitorii de limba franceza, mai multe retete delicioase pe blogul nostru culinar preferat: www.papillesetpupilles.fr

ateliere fara frontiere