Branza la gratar cu radicchio si spanac

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 400 g de Radicchio Rosso di Treviso - andiva rosie rafinata, cu un gust fin si lejer amar
  • 4 tomino (branza mica italiana) sau branzici de capra
  • 400 g spanac
  • 50ml ulei masline
  • suc de lamaie
  • usturoi, sare , piper

Curatati si spalati cu grija frunzele de radicchio si de spanac si puneti-le intr-un servet curat.

Fierbeti spanacul la abur in buchete, umpleti bucatile de branza in centru cu radicchio tocat marunt si puneti-le pe grill pe ambele fete. Puneti si frunzele de radicchio ramase pe grill.

Dispuneti pe farfurie buchete de spanac fiert, frunze de radicchio la gratar si o bucata de branza, presarati ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare , piper.

Puteti mixa o emulsie de radicchio pentru a decora si da un plus de savoare.

Pofta buna!
 

PS aici veti gasi mai multe retete rafinate cu radicchio: http://www.radicchioditreviso.it/ si http://www.salepepe.it/menu/top-ten-ricette/10-migliori-ricette-radicchio/!

ateliere fara frontiere