Pepene galben/ mozarella

In gradina Bio&co s-au copt pepenii galbeni! Iata o reteta plina de prospetine pentru un apéritiv pe terasa cu un vin rosé rece; ingrediente pentru 2-4 persoane:

  • 1 pepene galben
  • 150 g de "bile" de mozarella (merge si cu cuburi:)
  • 2 linguri de zeama de lamaie (si mai bun cu lamaie verde)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • un varf de vanilie pudra
  • 4 frunze de busuioc
  • putina sare, piper (proaspat macinat e si mai bun)

Taiati pepenele in doua, scoateti semintele cu o lingura, si cu o lingurita faceti bile de pepene. 

Intr-un castron puneti sarea, piperul, praful de vanilie, zeama de lamaie, uleiul de masline si amestecati bine, turnati peste pepene si mozarella, pe deasupra taiati fin frunzele de busuioc si amestecati delicat. Puneti la frigider cateva ore sa fie foarte rece!

Enjoy !

ateliere fara frontiere