Sfecla rosie cu branza proaspata si chimen

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 2 bucati de sfecla rosie
  • 4 linguri de branza proaspata onctuoasa
  • 1 lingura de chimen (seminte sau pudra)
  • 1 lingura de patrunjel taiat fin
  • 1 varf de sare/piper
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 3 linguri de ulei de masline

Spalati sfecla, stergeti-o, infasurati-o in folie de aluminiu si puneti la cuptor 2 ore la foc mic.

Pregatiti un sos cu sare, piper, ulei si otet.

Scoateti sfecla din folia de aluminiu, taiati in doua si apoi in cuburi ca pe un mango. Adaugati branza, sosul, chiemenul si patrunjelul.

Felicitari, ati pregatit un aperitiv lejer si parfumat: pofta buna!

Pentru vorbitorii de limba franceza, mai multe retete delicioase aici: www.papillesetpupilles.fr

ateliere fara frontiere