Choucroute

Ingrediente:

  • 1 kg de varza alba (de obicei reteta aceasta se prepara cu varza murata, dar e delicioasa si cu varza proaspata!)
  • 350 g de bacon/ kaizer / spata de porc
  • 2 catei de usturoi
  • 1 frunza de dafin / un fir de cimbru
  • 10 boabe de ienupar
  • 1 ceapa cu 2 cuisoare infipte
  • 25 cl de vin alb sec, de preferat Riesling
  • 350 g de cartofi
  • 4 cremvusti sau carnati polonezi

Tocati varza marunt (cu ajutorul unui robot de bucatarie e mai simplu:) si puneti jumatate intr-o oala de fonta sau de lut, adaugati carnea, cateii de usturoi cu tot cu coaja, boabele de ienupar, dafinul, cimbrul, ceapa curatata de coaja si cu cuisoarele, restul de varza tocata, sare, piper, vinul alb.

Lasati 1 ora la foc mic, adaugati deasupra cartofii si mai lasati 40 minute, adaugati carnatii si lasati totul sub capac inca 10 minute.

Pofta buna!

ateliere fara frontiere