Legume de toamna in stil Jamie Oliver

Pentru 6 persoane :

  • 1 kg de cartofi
  • 6 napi
  • 6 morcovi
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 fire de rozmarin
  • 1 varf sare si piper
  • 3 linguri de ulei de masline

Curatati legumele de coaja si taiati-le pe lungime. Desprindeti cateii de usturoi fara a le scoate coaja.  

Fierbeti cartofii si morcovii intr-o oala mare cu apa fierbinte 5 minute si pe urma adaugati napii si lasati sa fiarba inca 4 minute, puneti legumele la scurs, 

Dupa ce s-au scurs bine amestecati-le cu uleiul de masline, usturoiul, sarea, piperul si rozmarinul si puneti-i intr-o tava mare la cuptor (200°C) cam o ora pana se rumenesc.

De asociat cu o friptura, sau bucurati-va de legume pur si simplu!

Pofta buna!

 

ateliere fara frontiere