Salata de toamna cu sfecla rosie

Ingrediente pentru 4 persoane :

  • 2 bucati sfecla rosie cruda
  • 6 cartofi potriviti
  • 1 ceapa (rosie)
  • 1 lingurita de seminte de chimen
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de patrunjel

Pentru sosul de salata:

  • 1 varf de sare
  • 1 varf de piper
  • 1,5 lingura de otet
  • 4 linguri de ulei de masline

Curatati sfecla de coaja. Taiatile in sferturi si puneti intr-o tava; presarati deasupra 2 linguri de ulei de masline, semintele de chimen, amestecati, pe deasupra puneti 2 linguri de zahar brun si puneti 35 minute la 180°C la cuptor.

Curatati cartofii de coaja si fierbeti-i 12 minute, lasati sa se raceasca putin si taiati-i in cuburi. Taiati fin ceapa.

Puneti totul intr-un castron mare de salata si pe deasupra sosul si amestecati; puteti adauga si putin patrunjel taiat fin.

Pofta buna!

Pentru vorbitorii de limba franceza, mai multe retete delicioase aici: www.papillesetpupilles.fr

 

ateliere fara frontiere