Tarta sarata cu morcovi si napi

Ingrediente pentru 6 persoane:

  • 1 aluat foietaj (cumparat de-a gata sau facut in casa)
  • 4 morcovi
  • 2 napi
  • 1 cub de concentrat de legume sau de pasare
  • 1 ou
  • 15cl de lapte+ 15g smantana
  • 100g de branza rasa (tip emmental)
  • 1 varf de nucsoara
  • cateva frunze de coriandru

Preincalziti cuptorul la 180°C; curatati morcovii  si napii de coaja si radeti-i fin. 
Incalziti 60cl apa  cu cubul de concentrat, adaugati morcovii rasi si napii si lasati-i sa fiarba 20 minute sub capac. Scurgeti apa.

Amestecati oul cu smantana si laptele, adaugati branza rasa, nucsoara si coriandrul.

Intr-o forma de tarta, etalati aluatul foietaj, adaugati legumele si deasupra amestecul de ou/lapte/smantana.

Lasati la cuptor 45 de minute.

pofta buna!

ateliere fara frontiere