Legume cultivate la Bio&co: Kale

Kale este o varietate veche si uitata de varza creata care nu formeaza capatana.

Consumata inca din Antichitate, este un aliment foarte cunoscut in Evul Mediu si introdus de englezi in America de Nord in secolul XVII.

Kale este foarte bun atat crud cat si gatit. Crud e excelent in smoothie si salate. Gatit este excelent in sauté / calit la tigaie cu usturoi si condimente, in omelete, supa si pesto pentru pasta.

Se asorteaza foarte bine la gust cu mango, ananas, citrice, avocado, susan.

Iata cateva din binefacerile sale:

  • anti-oxidant : contine multa vitamina C, lupta eficient importiva radicalilor liberi si favorizeaza reinoirea celulara

  • anti-inflamatoriu: un bun aliat impotriva racelilor

  • ajuta digestia: diminueaza spasmele, greturile si durerile gastrice

  • previne bolile cardio-vasculare: contine potasiu, vitamina E (actiune de anti-agregant plachetar) si vitamina K ( actiune anti hemoragica si coagulanta) care joaca un rol determinant in prevenirea accidentelor cardio-vasculare

  • contribuie la mentinerea sanatatii oculare, osoase, regleaza presiunea arteriala.

Kale contine fibre, calciu, cupru, fier, potasiu, beta-caroteni, vitaminele E, K, B9, C.

ateliere fara frontiere