Legume cultivate la Bio&co: brocoli

Stiati ca brocoli este o varietate de varza originara din Calabria, in sudul Italiei, preferata lui Catherine de Médicis, regina a Frantei?

Brocoli este o leguma slab calorica si cu multe binefaceri si virtuti pentru sanatate!

Brocoli este compus din 92% apa si este plina de saruri minerale. Este si un excelent antioxidant (contine provitamina A), si sursa de fibre. Ajuta la prevenirea bolilor cardio vasculare si degenerative, favorizand fluidificarea sangelui prin continutul in vitamina K.

In medicina traditionala chinezeasca este considerat un aliment neutru, adica care nu creeaza dezechilibre. Este bogat in vitamina C, B9, E, K, calciu, cupru, fier, mangan, sulf, magneziu, potasiu, fibre si beta-caroten.

Iata 11 motive pentru care e bine sa mancam brocoli:

  1. previne crampele musculare pentr ca este foarte bogat in potasiu si vitamina B

  2. previne aparitia cancerului de mamar - avand un continut ridicat in anti-oxidanti, flavonoide, compusi bioactivi

  3. previne riscul de cancer de prostata tot datorita compusilor bioactivi si antioxidantilor

  4. ajuta la diminuarea colesterolului

  5. pentru ca este foarte bogat in vitamine ajuta la reinoirea celulara a pielii si lupta eficient importiva ridurilor

  6. pentru ca contine luteina si zeaxantina ajuta la mentinerea unei bune sanatati oculare

  7. reduce in mod natural continutul de homocisteina din sange care este responsabila de accidentele vasculare

  8. intareste sistemul imunitar, datorita continutului ridica in vitamina C, bun aliat impotriva racelilor

  9. este slab caloric dar bogat in fibre care asigura senzatia de satietate, este deci un bun aliat pentru silueta

  10. contine sulforafan care protejeaza caile respiratorii si este recomandat in cazul astmaticilor

  11. excelent pentru memorie, previne declinul cognitiv!

ateliere fara frontiere