Legume cultivate la Bio&co: salata laptuca

Stiati ca sunt multe varietati de salata laptuca, cu forme, culori si gusturi diferite?

La ferma Bio&co cultivam adesea laptuca clasica, cu frunza tandra, dar si batavia cu frunza mai franjurata si romana, care rezista mai bine la caldura vara.

Salata laptuca contine:

  • compusi fenolici, chercitina in principal, si acizi fenolici care sunt substante antioxidante extrem de eficiente impotriva radicalilor liberi
  • carotenoide (in special betacaroten si luteina), care sunt de asemenea antioxidanti puternici
  • fibre solubile care au un efect benefic asupra lipidelor sanguine
  • vitamine si minerale - A, K, B9, C, fier, mangan, calciu

Proprietati nutritionale si medicinale:

  • pentru ca este foarte slab calorica, contine multe fibre care creeaza repede senzatia de satietate, este un bun aliat pentru silueta
  • este bogata in apa
  • este galactogena (pentru mamicile care alapteaza:)
  • laptuca contine lactarium, utilizat in homeopatie pentru a combate insomnia si bronsita, durerile nevralgice, spasmele si palpitatiile
  • antioxidantii previn bolile cardiovasculare si diminueaza riscul de cancer

 

ateliere fara frontiere