Legume cultivate la Bio&co: mangold

Despre mangold in cateva cuvinte: foarte bogat in fibre, foarte putin caloric, stimuleaza tranzitul intestinal si este o sursa de vitamina K si fier, dar si de vitamina C, beta-caroten, calciu, potasiu si magneziu!

In bucatarie mangoldul se prepara ca spanacul, in tarte, inabusit la tigaie, in omlete!

Mangoldul contine glutamina, un acid aminat care intarzie imbatranirea celulelor si contribuie la regenerarea lor.

Contine si potasiu, care regleaza tensiunea arteriala si previne bolile cardio-vasculare.

Fierul transporta oxigenul in corp si evita anemiile. 

Vitamina K continuta are proprietati coagulante, impotriva hemoragiilor si bolilor cardio-vasculare.

Este foarte bogat in anto-oxidanti si in special betacaroten care previne boliel retinei si mentine o vedere buna de-a lungul anilor.

Fibrele din mangold regleaza tranzitul intestinal dar si glicemia si favorizeaza eliminarea grasimilor.