Legume cultivate la Bio&co: coriandrul

download.jpg

Stiati ca din coriandru mancam atat semintele cat si frunzele, uscate sau crude? Coriandrul este cunoscut in atat in gastronomie cat si in fitoterapie pentru proprietatile sale antiseptice si digestive.

In scop medicinal se prepara pulberi, tincturi, infuzii si ulei esential.

Coriandrul este o leguma frunza anuala aromatica. Iata cateva dintre proprietatile ei medicinale:

290px-Coriandrum_sativum_-_Köhler–s_Medizinal-Pflanzen-193.jpg
  1. favorizeaza sanatatea digestiva, reduce gazele intestinale, stimuleaza digestia si este un bun antispastic.
  2. este un bun antioxidant cu efect antistres si anxiolitic
  3. are efecte antimicrobiene, anti-inflamatoare, antiseptice
  4. este un bun antialergenic (contine chercitina care este un antihistaminic natural)
  5. reduce durerea artritica prin actiunea benefica a vitaminelor di polifenolilor continuti
  6. contribuie la eliminarea metalelor grele din organism
  7. reduce lipidele si colesterolul
  8. contine vitamina K, vitamina A si C

Coriandrul se asorteaza perfect cu omletele, curry, pestele si fructele de mare si este excelent in salate dar si in supe. Daca punem pudra de coriandru in apa in care fierb leguminoasele (linte, fasole etc) faciliteaza digestia si absoarbe gazele intestinale pe care acestea le genereaza in cursul digestiei.