Legume cultivate la Bio&co: usturoi verde

Usturoiul este folosit de sute de ani in fitoterapie! Stiati ca usturoiul contine mai mult calciu decat laptele? 100g lapte=125mg calciu pe cand 100g usturoi=181mg calciu!

De asemenea, este o sursa de seleniu (un oligoelement de care organismul are nevoie in cantitati mici si  care nu se gaseste decat in hrana - corpul nu poate fabrica si nu se poate aproviziona altfel)! Usturoiul inlocuieste eficient antibioticele! Si creste nivelul de antioxidanti in organism!

Iata cateva dintre binefacerile sale nutritionale si medicinale:

1. diminueaza riscul de cancer

2. previne bolile cardiovasculare prin continutul ridicat in antioxidanti

3. reduce colesterolul si trigliceridele sanguine

4. are proprietati antimicrobiene si ajuta in tratamentul anumitor infectii, este utilizat in tratarea cutanata a negilor , combate acneea

5. intareste sistemul imunitar

6. este bun pentru silueta - putine calorii, bogat in potasiu, calciu, vitamina A si C, favorizeaza eliminarea urinara, stimuleaza metabolismul si trimite semnale de satietate

7. este bun pentru par, contine alicina care trateaza matreata si previne caderea parului, bun si pentru unghii pentru ca le fortifica si stimuleaza cresterea

8. anti-alergen - conform studiilor, consumul de usturoi diminueaza rata de raspuns celular la alergeni cu 90%!