Flori comestibile

Pentru ca e 8 martie, va oferim promisiunea florilor comestibile pe care le vom cultiva anul acesta la Bio&co, sa aduca in sufletul vostru un iz de primavara!

Stiati ca exista numeroase varietati de flori comestibile, care pot colora si inveseli salate diafane?

Mai mult, stiati ca ele au si proprietati nutritionale si medicinale exceptionale? Iata cateva varietati de flori comestibile, pe care le cultivam si noi la Bio&co, ca plante utile pentru protectia culturilor, pentru bucuria copiilor de a face buchete cand vin in vizita la ferma si pentru degustare!

In ordinea imaginilor: allium - florile de la ceapa, praz, usturoi, chives, au un gust de ceapa/usturoi savuros, albastreaua, limba mielului (borago) cu un gust de castravete, galbenelele (cicatrisant, folosit in ingrijirea sanatatii intestinale, musetelul, papadia, crizantema (previne diabetul, afectiunile cardiovasculare), paraluta, trandafirul, iasomia, violeta, panseluta, floarea soarelui (se mananca petalele), lavanda, floarea de dovlecel, fuchsia.

O primavara frumoasa!