Legume cultivate la Bio&co: varza rosie

Diferenta dintra varza rosie si restul varietatilor de varza este continutul in antocianina, pigmenti din familia flovonoidelor, care sunt antioxidanti puternici. Contine de asemenea vitamina A, C si E, fier si vitamina K.

De ce sa mancam varza rosie?

1. pentru o vedere mai buna - favorizeaza sanatatea oculara si protejeaza retina de razele UV pentru ca are zeaxantina si luteina.

2. pentru digestie - ajuta organismul sa produca bila, previne indigestia si constipatia, este recomandat in tratamentul ulcerului.

3. pentru mentinerea sanatatii cardiace - contribue la formarea globulelor rosii si elimina toxinele nefaste din organism.

4. reduce colesterolul - ajuta la eliminarea colesterolului si acidului uric din organism, pentru ca contine mult sulf, multe fibre, diminuarea din ficat a unei substante numite apolipoproteina LDL care transporta colesterolul, antioxidanti care reduc tesutul adipos si dau mai multa energie organismului.

5. reduce riscul de cancer, antioxidantii combat actiunea nefasta a radicalilor liberi si impiedica proliferarea celulelor canceroase.

6. intareste sistemul imunitar - datorita vitaminei C si antioxidantilor care favorizeaza apararea naturala a organismului, antioxidantii ajutand si la cicatrizarea ranilor.

7. diminueaza durerile - dureri renale, dureri cauzate de artroza si reumatism. Este recomandat femeilor care alapteaza si sufera de inflamatii in perioada alaptarii. Varza rosie are proprietati sedative, analgezice si antitusive, avand in compozitie lactucopicrina.

8. atenueaza semnale imbatranirii - continutul in antioxidanti puternici si agenti fitochimici, vitamine C, E si A permit hidratatea pielii si tonifierea ei, favorizand producerea colagenului. Ajuta de asemenea la mentinerea sanatatii musculare.

9. lupta eficient impotriva malariei - o boala tropicala parazitara prin prezenta lactucopicrinei.

10. eficienta in lupta impotriva diabetului - contine insulina naturala, are multe fibre si putine glucide si calorii

11.pentru a avea oase sanatoase si puternice - are multa vitamina K si osteocalcina.

 

ateliere fara frontiere