Legume cultivate la Bio&co: ceapa verde

Ceapa verde este chiar un medicament verde: este un puternic detoxifiant, reglează glicemia, scade colesterolul şi intăreşte sistemul imunitar.

Pe langa nutrienti valorosi precum vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu, ceapa verde mai contine si vitamina A si E, quercetina, zeaxanthina, alicina si clorofila care detoxifica si ajuta sistemul respirator.

Iata cateva dintre binefacerile consumului de ceapa:

Intareste sistemul imunitar - Contine multi compusi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C si antioxidantii quercetina, zeaxanthina, care cresc rezistenta organismului in fata microbilor, dar si a radicalilor liberi, acei produsi toxici exogeni sau proveniti din metabolism.

Antiinflamator - Quercetina, un antioxidant regasit in ceapa verde, are proprietati antiinflamatorii si antihistaminice.

Trateaza afectiunile dermatologice - Acneea poate fi tratata cu ajutorul unei cure alimentare cu ceapa verde. Nutritionistii recomanda consumul de ceapa verde in combinatie cu marar si telina, cel putin o data pe zi, timp de 15 zile, pentru rezultate remarcabile. Aceasta combinatie are un efect puternic in curatarea pielii, de la interior spre exterior.

Previne cancerul - Efectul anticancerigen are legatura cu urmatoarele tipuri de cancer: colon, san, ovar, prostata, plamani. Rolul anticancerigen este atribuit antioxidantilor si compusilor sulfurici, care inhiba dezvoltarea si multiplicarea celulelor tumorale.

Scade colesterolul - Consumul de ceapa verde duce la cresterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compusii cu sulf se transforma in alicina, o substanta care inhiba enzima hepatica necesara pentru sinteza de colesterol.

Scade glicemia - Ceapa verde este un aliment puternic hipoglicemic, are proprietati diuretice si reglatoare endocrine.

Tonifica - Bogata in vitamine si minerale, tonifianta si gustoasa in acelasi timp, ceapa verde creste rezistenta organismului la efort fizic si intelectual, mult mai bine decat o ceasca de cafea.

Elimina sarea din corp-  Ceapa este si un diuretic ce favorizeaza eliminarea sodiului din organism si are si proprietatea de a calma tusea si de a desfunda caile respiratorii. De asemenea, este bine cunoscut faptul ca ceapa este un somnifer natural foarte bun, fara efecte secundare. Ceapa este considerata a fi cel mai puternic detoxifiant natural, deoarece curata organismul de toxinele din corp.

ateliere fara frontiere