Legume cultivate la Bio&co: gulia

Stiati ca gulia este supranumita de specialistii in nutritie "leguma siluetei perfecte"!

Face parte din familia verzei, napilor, conopidei, broccoli, sfeclei si are multe beneficii:

  1. combate cancerul si riscul de boli cardiovasculare, prin reducerea homocisteinei in sange
  2. ideala in curele de slabire si o alimentatie putin calorica
  3. combate contractiile musculare
  4. intareste sistemul imunitar
  5. combate rahitismul la copii
  6. sucul proaspat din gulie ajuta la detoxifierea organismului si la curatarea tenului
  7. este recomandata in prevenirea tulburarilor de memorie si a declinului cognitiv la persoanele in varsta

Se poate consuma cruda, ca un fruct, rasa, sub forma de suc, in salate in combinatie cu mere, portocale, nuci, morcovi.

Gatita, gulia este excelenta in supe, gratinata la cuptor, umpluta cu carne tocata sau alte legume, dar si sub forma de purée sau prajita/coapta ca si cartofii!

Gulia contine glucosinolati sunt principalii compusi fitochimici cu activitate anticancer daca este consumata cruda, dar si izotiocianati si indoli. Gulia contine si vitamine si minerale: C, B6, cupru, magneziu, mangan, fosfor si potasiu!

ateliere fara frontiere