Legume cultivate la Bio&co: prazul

Prazul este o leguma din familia usturoiului si cepei. Are o aparenta modesta, dar valoarea sa nutritionala este exceptionala!

Binefacerile prazului in 7 puncte:

  1. protejeaza vasele de sange: flavonoidele, continute de praz, intaresc peretii vaselor sanguine, amelioreaza elasticitatea si diminueaza riscurile de hipertensiune
  2. contine antioxidanti puternici, polifenoli, care evacueaza radicalii liberi din organism; previn cancerul si imbatranirea celulelor
  3. este extrem de bogat in vitamine si minerale: contine vitamina B6 (transforma alimentele in glucoza si produce energie pentru organism, esentiala in productia de neuromediatori si benefica pentru sistemul imunitar), C (esentiala in formarea colagenului si cicatrizarea ranilor) si K (indispensabila pentru coagularea sangelui) , fier (esential pentru formarea hemoglobinei) si mangan (regleaza functionarea sistemului nervos si formarea hormonilor).
  4. eficient pentru silueta si regimul de slabit: are putine calorii si nu are grasimi, este extrem de bogat in fibre si da o senzatie de satietate avand un metabolism activ
  5. este recomandat femeilor insarcinate: contine acid folic, care permite reducerea riscului de malformatii congenitale la foetus
  6. este un anti-inflamator natural: este recomandat in caz de boli inflamatoare, diabet, artrita reumatica etc
  7. previne bolile cardio-vasculare: diminueaza presiunea arteriala si riscul de formare a cheagurilor de sange; participa la eliminarea homocisteinei, o toxina care provoaca afectiuni cardiovasculare 
ateliere fara frontiere