Legume cultivate la Bio&co: fasolea verde

Fasolea verde are numeroase proprietati nutritive si medicinale:

  1. este bogata in fibre: favorizeaza un bun tranzit intestinal, contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, diminueaza riscul de cancer de colon, ofera rapid o senzatie de satietate
  2. contine numeroase minerale si vitamine: sodiu, potasiu, fier, vitamina C, B2 (pentru femei), B9 si K, calciu, magneziu si oligo-elemente precum mangan, zinc, seleniu, siliciu
  3. favorizeaza absorbtia fierului prin prezenta vitaminei C, antioxidant care intervine si in fabricarea colagenului si proteinelor esentiale pentru buna functionare a cartilagiilor
  4. protejeaza articulatiile si combate artroza, prin aportul in potasiu
  5.  diminueaza efectele menopauzei, prin aportul in mangan, reducand durerile abdominale 

Stiati ca in agricultura biologica, traditionala, extensiva, naturala, se cultiva in asociere cu porumbul, a carui tija sustine fasolea care se agata, si cu dovlecii: fasolea fiind o leguminoasa; fixeaza azotul in sol, de care au mare nevoie dovleacul si porumbul! Dovleacul protejeaza radacinile si umbreste, cu frunzele sale mari intinse la sol!