Legume cultivate la Bio&co: frunzele de mustar rosu si verde

 

Mustarul este si o leguma-frunza, din familia brasicacee - ca si varza, brocoli, conopida.

Pe langa faptul ca este sub forma de boabe , alaturi de piper, unul dintre cele mai folosite si cunoscute condimente din lume, are numeroase proprietati medicinale.

Frunzele de mustar contin:

  • glucosinolate, care se transforma in molecule active, extrem de folosite in alimentatia anti-cancer, si are de asemenea proprietati antioxidante recunoscute medical
  • vitamina B9 (care participa la fabricarea globulelor rosii si a tuturor celulelor corpului uman, contribuie la buna functionare a sistemului nervos si a celui imunitar, precum si la cicatrizarea ranilor)
  • vitamina C
  • vitamina A (frunzele de mustar sunt o excelenta sursa de beta-caroten
  • vitamina K (contribuie la sinteza proteinelor care stimuleaza sau inhiba coagularea sangelui)
  • mangan - ajuta metabolismul
  • calciu
  • magneziu
  • fier
  • vitamina B2 (riboflavina)
  • vitamina B6 - pentru facilitarea metabolismului si intarirea sistemului imunitar
  • vitamina E

Frunzele se folosesc in salata, taiate fin si presarate pe ciorbe si supe, dar si preparate in tarte si mancaruri delicioase!

ateliere fara frontiere