Legume cultivate la Bio&co: sfecla

Colorful-beets.jpg

Stiati ca sfecla poate fi rosie, galbena, sau chiar alba?

Iata cateva cuvinte despre proprietatile sfeclei:

1. CONCENTRAT DE VITAMINE

Sfecla contine fier, vitamina A, K, B2 (riboflavina), B9 (folat), cupru, magneziu, mangan, B1 (tiamina), B5 (acid pantotenic), vitamnie C, E, calciu si potasiu!

2. REGENERANT

Ajuta la regenerarea sangelui, favorizeaza aportul in oxigen in organism, amelioreaza circulation sanguina, dizolva depozitele de calciu neorganic. Ajuta in cazul varicelor si bolilor cardiovasculare.

3. ANTI-HIPERTENSIUNE

Datorita oxidului nitric, sfecla ajuta la scaderea tensiunii arteriale, mai ales consumata sub forma de suc sau salate.

4. DETOXIFIANT

Contine betacianina care ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Ajuta ficatul si faciliteaza digestia!

5. ANTI-CANCER

Previne cancerul de colon . Betanina, continuta de sfecla,  ajuta la prevenirea si reducerea efectelor cancerului in general; frunzele de sfecla contin carotenoide puternice in acest sens.

6. ANTI-COLESTEROL

Ca si ceapa, sfecal ajuta mult in reducerea colesterolului daunator sistemului cardiovascular si mentine un bun nivel de colesterol necesar protejarii arterelor.

7. ANTI-STRES

Sfecla este un concentrat de antioxidanti care produc o senzatie de clam si bunastare: o alternativa dietetica pentru terapia cu ciocolata:)

8. BUN ALIAT PENTRU SILUETA

Sfecla ajuta la pierderea kilogramelor in plus pentru ca este plina de fibre si nutrimente care dau o senzatie durabila de satietate! Combinat cu efectul anti-oxidant si anti-colesterol ajuta la topirea rotunjimilor localizate!

9. STIMULENT PENTRU SISTEMUL IMUNITAR

Previne raceala si alte boli generate de bacterii, ajuta in cazul durerilor de cap si a problemelor cutanate.

10. AFRODIZIAC

Romanii foloseau sfecla ca afrodiziac inca din Antichitate! Este chiar supranumita "viagra naturala", ameliorand libidoul si fertilitatea datorita continutului ridicat de oxid nitric (care favorizeaza circulatia sanguina) si de bor! 

ateliere fara frontiere