Legume cultivate la Bio&co: pastarnacul

Pastarnacul face parte din familia morcovului.

Stiati ca pastarnacul era cunoscut inca de pe vremea Grecilor si Romanilor? O legenda spune ca imparatului roman Tiberius ii placea atat de mult pastranacul ca organiza transporturi speciale de pastarnac din regiunea germana de pe malul Rinului? In Evul mediu, pastarnacul era alimentul de baza al saracilor si era deci evitat de nobili (ca de altfel toate legumele).

Pastarnacul contine antioxidanti, precum apigenina care joaca un rol important in preventia cancerului, poliacetileni, din care falcarinolul care distruge celulele canceroase si impiedica dezvoltarea bolii.

Pastarnacul este si foarte bogat in fibre, care dau o senzatie rapida si durabila de satietate si ajuta digestia.

Dar pastarnacul contine si mangan, vitamine B1, B5, B6, B9, C, E, cupru, fier (doar pentru barbati), magneziu, fosfor, potasiu si zinc (doar pentru femei).

ateliere fara frontiere