Legume cultivate la Bio&co: spanacul

Binecunoscut pentru continutul bogat in fier, spanacul are un potential antioxidant foarte ridicat si este benefic pentru ochi!

Stim cu totii povestea lui Popeye marinarul, dar ce proprietati nutritive si fitoterapeutice are de fapt spanacul?

1. antioxidanti: luteina, zeaxantina, acid ferulic, betaina,  prevenind cancerul si bolile cardiovasculare;  

2. clorofila: care inhiba celulele canceroase umane, ajutand la prevenirea riscului de cancer

3. glicolipide: cu proprietati anti-cancerigene si anti-inflamatoare

4. minerale  - fier, magneziu, mangan, calciu, cupru, fosfor, potasiu, zinc; fierul din surse vegetale e in general greu de asimilat de catre organism, dar se asimileaza bine in asociere cu alimente care au multa vitamina C (ardei gras, citrice) sau proteine.

5. vitamine: A, B9 (folat), K (atentie daca luati anticoagulanti), B2 (riboflavina), B6 (piridoxina, B1 (tiamina), C, E

 

 

ateliere fara frontiere