Strategii de hrana sustenabila prin agricultura bio

Un nou studiu stiintific publicat in revista Nature Communications demostreaza ca o conversie la 100% agricultura biologica ar putea hrani eficient si sustenabil populatia planetei in 2050, cu doua conditii:

1. sa fie luate masuri de reducerea risipei alimentare pe tot lantul de la producator , transportator, distribuitor pana la consumatorul final

2. sa se limiteze productia si deci consumul de proteine animale.

Daca aceste doua conditii sunt reglementate, agricultura 100% ecologica ar putea produce eficient si sutenabil hrana pentru populatia planetei in 2050, fara a mari suprafetele agricole si reducand considerabil poluarea si emisiile de gaze cu efect de sera.

Una dintre mizele cruciale azi este aceea de a gasi solutii pentru un sistem alimentar durabil, fara produse chimice, atat de periculoase pentru sanatate si mediu. Dar aceasta transformare trebuie sa includa o gandire si o schimbare a obiceiurilor noastre alimentare si nu doar schimbarea modului de productie sau ameliorarea randamentelor”.
— Christian Schader, co-autor, cercetator la Institutul Elvetian pentru agricultura ecologica

Mai multe detalii in engleza aici: https://www.nature.com/

si in franceza aici :http://www.lemonde.fr/

ateliere fara frontiere